Снимка: Бойко Борисов, фейсбукПремиерът Бойко Борисов е първият български министър – председател,

...
Снимка: Бойко Борисов, фейсбукПремиерът Бойко Борисов е първият български министър – председател,
Коментари Харесай

Бойко Борисов е първият български премиер, който за втори път ще влезе в Белия дом

Снимка: Бойко Борисов, фейсбук

Премиерът Бойко Борисов е първият български министър – ръководител, който за повторно ще прекрачи прага на Белия дом, написа Novini.bg.

Първата аудиенция на Борисов в Белия дом бе през 2012 г. Тогава негов хазаин бе Барак Обама. Двамата беседват дълготрайно време в Овалния кабинет и срещата продължава много повече от плануваното по протокол.

Още тогава Борисов не пропуща опцията да сложи на дневен ред тематиката за визите за Съединени американски щати и да изиска облекчение на режима за сънародниците ни.

Тази тематика ще бъде измежду значимите и в този момент – при второто посещаване на Борисов в Белия дом. Сега той ще бъде посрещнат от Доналд Тръмп.

Програмата на Борисов в Съединени американски щати, с изключение на срещата му с Тръмп, включва гала по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк „ Арлингтън “, както и среща с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян. Премиерът Борисов ще организира и среща с представители на американския бизнес в постройката на Американската търговско-промишлена палата.

Премиерът на България за повторно се среща с Доналд Тръмп. За първи път двамата се видяха по време на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. 

Борисов отпътува за Съединени американски щати, води при Тръмп и част от кабинета си

Днес Бойко Борисов отлетя за Съединени американски щати дружно с вицепремиера Томислав Дончев, вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР